Lektionstider

Skolans undervisning infaller normalt mellan kl. 8.05 och kl. 16.00. Teorilektionerna börjar på förmiddagen vid jämnt klockslag och avslutas kvart i och på eftermiddagen börjar lektionerna kvart över och håller på till jämnt klockslag. Praktiska lektioner följer andra tider och varierar beroende på avdelning. Närmare tider framgår ur den

Måltider

Alla studerade är berättigade till ett mål mat per skoldag, dvs en lunch. Du ska då visa upp din "tagg". Taggen har en pantavgift på 10 €.

De som bor på internatet serveras också morgonmål och middag. För maten betalar de, som bor på internatet en obligatorisk månadsavgift på 96 €, vilket garanterar att det finns mat åt alla under skoldagar. Under perioder av Inlärning i arbete kan avgiften vara lägre om studerande inte bor på internatet. Skolans lov har beaktats i avgiften. 

 

Lunch

Kl. 11.30

De som har praktiska lektioner

Lunch

Kl. 11.45

De som har teorilektioner

Morgonmål

Kl. 7.30 – 8.45

De som bor på internat

Middag

Kl. 16.00 – 16.30

De som bor på internat

 

 

Under rasterna kl. 9.45 - 10.00 och 14.00 - 14.15 kan man köpa kaffe eller saft och bröd i skolans matsal. För att matsalen ska förbli trivsam bör var och en lämna snyggt efter sig. Arbets- och ytterkläder hör inte hemma i matsalen. Detsamma gäller skärm- och andra mössor. Kärl får inte föras ut från matsalen.

OBS! Ifall du följer någon speciell diet eller lider av någon form av födoämnesallergi, kontakta då köket och lämna in ett läkarintyg.

Under inlärning i arbete -perioderna kan den studerande komma till skolan för att äta (lunch 11-12.00), få måltidsersättning, ifall det inte är möjligt att äta lunch i skolan eller så ordnas måltiden på något annat sätt, vissa företag har egen lunch servering.

Fritiden

Fritid och vänner är en viktig del av ungdomens liv. För dem som flyttar till studieorten medför det kanske att hitta nya platser att utöva sitt intresse på.

Skolan har fritidsledare (internat övervakare) som finns på plats måndag - torsdag kvällar kl. 18.00 - 00.02. Information om olika fritidsaktiviteter finns på skolans anslagstavla. Tillsammans med fritidsledaren kan du och dina studiekompisar planera och genomföra olika aktiviteter

Skolans gymnastiksal finns till förfogande kvällstid för olika bollspel som bl.a. korgboll, innebandy, wolleyboll och bordtennis. I gymmet intill gymnastiksalen kan du öva stryrketräning.

I samband med flickinternatet finns ett hobbyrum och ett allrum. I hobbyrummet kan du göra små verkstadsarbeten och allrummet finns till för spel och lyssna på musik. Skolan har också ett eget musikrum.

I Pargas finns ett stort utbud av föreningar som erbjuder olika verksamheter som bl.a. idrott, scouting, Röda korset. Ungdomsgården, PIUG, ligger ett stenkast från skolan och medborgarinstitutet har ett brett utbud av olika kurser. Biblioteket har öppet varje vardag och vintertid även på lördagar. Mera information om detta finns på Pargas stads hemsidor. I Pargas finns ett mångsidigt gym och musikinstitut. Närmaste simhall finns i S:t Karins.